Штайнмайєр сподівається подолати

Штайнмайєр сподівається подолати "розбіжності" між Україною та Росією

Укрінформ
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр заявив, що будуть прикладені активні зусилля для того, щоб найближчими днями і тижнями подолати наявні "розбіжності" між Україною та Росією з приводу конфлікту на Донбасі.

Про це глава німецького МЗС заявив журналістам у четвер під час відвідування зруйнованого російськими бойовиками моста під Слов'янськом на Донеччині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Після того, як перемир'я утримуватиметься, потрібно просуватися далі у питаннях з амністії, закону про надання особливого статусу, закону з проведення місцевих виборів. Ми у будь-якому разі докладатимемо зусиль для того, щоб найближчими днями й тижнями подолати наявні розбіжності, які є між Росією та Україною у важливих областях, привести до вирішення", - заявив Штайнмайєр.

Міністр заявив, що у зоні проведення АТО "з ночі практично не було потерпілих завдяки режиму припинення вогню". Хоча і додав, що, звичайно, "ще дуже рано говорити про те, що це триватиме довго".

"Перемир'я дає нам тепер можливість попрацювати над іншими речами, які також дуже важливі. Нам потрібно просуватися вперед щодо виконання Мінських угод. Протягом більше 6 місяців ми маємо стагнацію, ця стагнація призвела до того, що ситуація з безпекою стала знову менш безпечною", - додав глава МЗС Німеччини.

В той же час, він підкреслив, що посередницькі зусилля з вирішення конфлікту на Донбасі "залежать не стільки від нас, як від готовності конфліктуючих сторін рухатися й домагатися виконання Мінських угод".

Також Штайнмайєр подякував місії ОБСЄ, без якої "ми не могли б утримувати ситуацію під контролем".

Окремо він підкреслив, що в майбутньому потрібно докласти "ще більше зусиль для вирішення питань з обміну полоненими".

"Ми маємо працювати заради великої мети - підтримки єдності України. Відомо, наскільки складним є повернення цього регіону до нормальних умов життя. Але наша мета - працювати над цим", - підкреслив міністр закордонних справ Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-