"Особливим статусом" Донбасу може бути лише децентралізація - Жебрівський

Укрінформ
"Особливий статус" для окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) може бути лише у вигляді децентралізації і формування об’єднаних самоврядних громад - як це має місце по всій Україні.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької ОДА, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський. 

"Особливий статус для Донбасу" може бути тільки у вигляді децентралізації і формування об’єднаних самоврядних громад. По всій Україні, щоб усі громади в нашій країні мали такий статус. І цим ми зараз активно займаємось", - йдеться у повідомленні.

За словами очільника області, саме на цьому він закцентував увагу глав МЗС Франції та Німеччини, які сьогодні відвідали Донеччину.

Крім того, у розмові з міністрами П.Жебрівський наголосив на тому, що не може бути мови про місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях, допоки не перекрита неконтрольована ділянка кордону з РФ.

"Не може бути мови про вибори без перекриття кордону, чи то спільно з місією ОБСЄ, чи то спільно із миротворчими силами ООН. Без виведення російських військ, без роззброєння, без заведення на ту територію спільних патрулів української поліції та представників ОБСЄ для підтримки правопорядку, без відновлення на тій частині закону і права, розмови про вибори – неприйнятні. Ми не допустимо легітимізації російських найманців на цій території", - наголосив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-