Поліція за кілька годин затримала вбивцю-ґвалтівника жінки в Авдіїці

Поліція за кілька годин затримала вбивцю-ґвалтівника жінки в Авдіїці

Укрінформ
Поліцейські Донеччини оперативно затримали вбивцю-гвалтівника, який задушив жінку у прифронтовій Авдіївці, після чого намагався втекти до РФ.

Про це повідомляє у неділю відділ комунікації поліції Донецької області. 

"Тіло 29-річної дівчини було знайдено вчора вранці на сходах біля її квартири. А вже за кілька годин у Слов’янську підозрюваного у жорстокому злочині поліцейські зняли з рейсового автобусу, який прямував до Москви. Це вже друге вбивство на сексуальному ґрунті, яке скоїв 23-річний раніше засуджений житель Авдіївки. Завдяки швидким та злагодженим діям співробітників кримінальної та патрульної поліції небезпечного зловмисника вдалося не випустити за межі зони АТО", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що близько 6 ранку жителі одного з багатоквартирних будинків Авдіївки знайшли у під’їзді на сходах мертвою свою сусідку. Вона була напівроздягнена, з ознаками насильницької смерті на тілі.

Слідчо-оперативна група Авдіївського відділення поліції, оглянула місце злочину, опитала сусідів та встановила коло спілкування вбитої. Оперативники главку безпомилково вийшли на слід підозрюваного. "Почерк" вбивці-ґвалтівника правоохоронцям був знайомий – саме так у 2012 році було вбито ще одну жінку.

"Ми встановили, що підозрюваний сів на один з автобусів. Єдине, що ми знали, - що він рухається у північному напрямку. Тому на блокпостах ретельно перевірялися усі рейси, які йшли у бік Краматорська та Слов’янська. Терміново було перекрито виїзди з області", - розповів заступник начальника ГУНП в Донецькій області-начальник кримінальної поліції Сергій Колесник.

У найкоротший час по усьому шляху слідування автобусу - а це кілька великих районів - було розставлено пости – пересувні "засади", на затримку орієнтовані групи швидкого реагування, наряди дорожньої поліції, патрульні поліцейські. У кожному місті чергували групи затримання.

"Втікач був затриманий на одному з мобільних постів, створених по усьому Краматорську та Слов’янську, при взаємодії з патрульною поліцією півночі області. Наразі чоловік доставлений до Авдіївського відділення поліції, він зізнається у скоєному", - повідомили у поліції.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за п.10 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, поєднане із зґвалтуванням) Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-