Прифронтова Авдіївка вперше з початку війни відсвяткувала День міста

Прифронтова Авдіївка вперше з початку війни відсвяткувала День міста

Фото
Укрінформ
Жителі Авдіївки вперше з початку російської агресії відсвяткували 9 вересня День міста.

Як повідомляє сайт ГУНП у Донецькій області, святкові заходи пройшли на центральній площі міста. 

"Авдіївка – прифронтове містечко, про що майже на кожному кроці нагадують сліди від обстрілів. Але 9 вересня місцеві жителі на якийсь час змогли забути про війну. На центральній площі міста відбулося урочисте святкування, виступили місцеві колективи та відомі українські артисти", - йдеться у повідомленні.

Під час святкових заходів на головній площі міста виступали різноманітні міські творчі колективи, також на гостей чекали розваги, конкурси та різноманітні ярмарки-виставки, майстер класи для дітей. Головним же музичним сюрпризом для жителів міста став виступ переможців шоу "Х-фактор".

Згідно з обласною поліцією, під час урочистого святкування Дня міста до охорони публічної безпеки громадян була задіяна максимальна кількість нарядів, до складу яких увійшли працівники Покровського відділу поліції, Авдіївського відділення поліції, зведених загонів та військової служби правопорядку. Всі вулиці міста додатково патрулювали групи швидкого реагування та піші патрулі.

Авдіївка була заснована у 1778 році, але статус міста отримала у 1956 році. До початку бойових дій на Донеччині в місті проживало близько 35 тисяч громадян. Через постійні обстріли багато людей виїхали з міста і зараз тут мешкає близько 22 тисяч жителів.

В Авдіївці нині працюють 5 шкіл, в яких навчається 1385 учнів, 5 дитячих садочків, які відвідує 687 дітей, кілька великих підприємств: Авдіївський коксохімічний завод, Авдіївський експериментальний завод не стандартизованого обладнання, Авдіївський завод металоконструкцій та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-