Від окупованої Горлівки

Від окупованої Горлівки "відрізали" два звільнені населені пункти

Укрінформ
Селище Жованку та станцію Майорську на Донеччині вивели з-під адміністративного підпорядкування міської ради окупованої Горлівки і приєднали до Бахмутського району.

Про це повідомив у Фейсбуці голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Селище Жованку (частина с.Зайцевого) і станцію Майорська, які досі адміністративно входили до Микитівського району міської ради Горлівки і знаходяться на лінії зіткнення, вивели з адміністративного підпорядкування міської ради Горлівки. Тепер ці території увійшли до складу Бахмутського району. Тут взагалі була патова ситуація, оскільки частина міста Горлівки знаходиться на тимчасово окупованій території, функції української держави там не виконувалися", - повідомив губернатор.

Жебрівський зазначив, що цим рішенням парламент вирішив болючу проблему звільнених населених пунктів, які до сьогодні адміністративно підпорядковувалися окупованим містам, а мешканці цих сіл та селищ не могли отримувати належних соціальних виплат та гарантій від України.

Тепер в області очікують швидкого рішення про оголошення виборів у новостворених громадах та приєднаних територіях.

Як повідомляв Укрінформ, постанову про зміну меж міста Горлівка Донецької області за номером 4931 напередодні, у четвер, ухвалили депутати Верховної Ради України. Двома іншими постановами міста Соледар і Часів Яр виведено із адміністративних меж Бахмута, а місто Миколаївку - з адміністративного підпорядкування Слов’янська. Відтепер вона стають самодостатніми містами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-