Чеська організація

Чеська організація "Людина в біді" допоможе ВПО на Донеччині

Укрінформ
У найближчій перспективі має розпочатися спільна робота чеської громадської організації "Людина в біді" (People in Need) та служби зайнятості Донецької області, що буде спрямована на надання допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО) та учасникам АТО.

Відповідні питання були обговорені під час зустрічі 8 вересня між представниками Донецького регіонального центру зайнятості та організації "Людина в біді".

"Під час зустрічі були визначені механізми зниження напруженості на ринку праці регіону шляхом підвищення самозайнятості серед ВПО, учасників АТО та членів їх родин, створення нових робочих місць завдяки розвитку малого та середнього підприємництва в Донецькій області, поширення позитивного прикладу для інших переселенців та учасників АТО", - йдеться у повідомлені.

Серед конкретних напрямків можливого співробітництва визначено надання малих грантів для стимулювання розвитку та створення додаткових робочих місць клієнтів служби зайнятості, які започаткували власну справу, та понад 6 місяців ведуть підприємництво. Інший напрямок - створення умов для дистанційного навчання та подальшого працевлаштування осіб з інвалідністю шляхом їх навчання та облаштуванням надомних робочих місць.

Також можливим є надання малих грантів роботодавцям для створення нових робочих місць для безробітних осіб, які орієнтовані на ведення соціально-відповідального бізнесу та тривалий час співпрацюють зі СЗ.

Крім того, не виключається матеріальне забезпечення стажування безробітних на підприємствах після профнавчання за направленням служби зайнятості.

За результатом зустрічі сторони діалогу домовилися про складання меморандуму щодо співпраці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-