Міліціонера-зрадника, який служив

Міліціонера-зрадника, який служив "ДНР", засуджено заочно

Укрінформ
Краснолиманський міський суд підтримав позицію прокуратури Донецької області та визнав колишнього міліціонера винним у скоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній організації).

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Під час судових засідань, які проходили в порядку спеціального судового провадження, встановлено, що у квітні 2014 року, коли представники терористичної організації «ДНР» захопили м. Красний Лиман (нині Лиман) в Донецькій області, 42-річний виконуючий обов'язки начальника Краснолиманського міського відділу Головного управління МВС України в Донецькій області, порушивши Присягу, всіляко сприяв діяльності терористів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міліціонер-зрадник організував взаємодію із бойовиками з питань здійснення спільних заходів щодо охорони громадського порядку у місті, видавав накази про спільне патрулювання вулиць, виступав на мітингах, де публічно доповідав про тісну співпрацю міліції з терористами "ДНР".

Після визволення міста від бойовиків, правоохоронець втік та нині перебуває на тимчасово окупованій терористами території. У цьому зв'язку його судили заочно. Вирок суду - 8 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-