Групи СІМІС доставили на Донбас 2000 тонн гуманітарної допомоги з початку року

Групи СІМІС доставили на Донбас 2000 тонн гуманітарної допомоги з початку року

Укрінформ
Офіцери груп цивільно-військового співробітництва Збройних Сил України (СІМІС) доставили 2000 тонн гуманітарної допомоги на Донбас.

Про це сказав речник Міністерства оборони України, підполковник Олексій Чернобай під час брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Цього року офіцери груп цивільно-військового співробітництва супроводили та доставили мешканцям в районі АТО близько 2000 тонн гуманітарної допомоги, розробили та запровадили три проекти з відновлення місцевої інфраструктури", - сказав Чернобай.

Він також зазначив, що окрім супроводження гуманітарної допомоги, офіцери груп СІМІС сприяли відновленню газопостачання в районі Мар'їнки та будівництву запасної електромережі на трьох ділянках в АТО - у Красногорівці та ділянці Мар'їнка-Новомиколаївка.

Як відзвітував Чернобай, офіцери груп СІМІС беруть участь у гуманітарному проекті Збройних Сил України «Евакуація-200» та проекті з гуманітарного розмінування, який здійснюється спільно з міжнародними організаціями.

До відома, на сьогодні у зоні АТО працює 14 груп та два об’єднані центри цивільно-військового співробітництва (СІМІС - англ. Civil-Military Cooperation - Цивільно-військове співробітництво), які надають реальну допомогу найбільш постраждалому населенню, чим завойовують довіру до українського солдата.

У процесі створення та налагодження системи ЦВС у ЗС України були запозичені досвід та напрацювання, які мають Канада, Нідерланди та Королівство Данія. Саме вони є законодавцями стандартів цивільно-військового співробітництва НАТО. Їхній досвід в Іраку, Афганістані та країнах Африки виявився дуже цінним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-