Затриманому на

Затриманому на "Зайцево" перевізнику грошей в Луганськ загрожує до 12 років тюрми

Укрінформ
Поліція Бахмута кваліфікувала факт нелегального перевезення на окуповану територію великої партії грошей – затримання у неділю на КПВВ "Зайцево" автівки з 10 млн російських рублів та 100 тис. дол. - як фінансування тероризму.

Про це повідомляє Бахмутський відділ поліції Донецької області. 

"Відкрито кримінальне провадження за ст. 258-5 «Фінансування тероризму» Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, згідно санкції статті, - до 12 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Нагадується, що вчора, 4 вересня, на КПВВ Зайцеве прикордонна служба та бахмутська поліція припинили перевезення на окуповану територію 10 мільйонів російських рублів та 100 тисяч доларів. За доставку "траншу" у Луганськ водію автівки було обіцяно грошову винагороду.

"52-річний мешканець Луганська мав отримати "бандероль" на підконтрольній Україні території та непомітно провезти гроші крізь усі блокпости. Саме таке завдання, за словами чоловіка, він отримав від невідомих осіб", - повідомили в поліції.

За цю "операцію" замовники пообіцяли водію 3 тисячі гривень. Чоловік сховав вантаж у порожній бензобак, бо їздив "на газу".

"Але завдяки ретельному стоп-контролю "передача" до терористів або їх пособників не дійшла", - повідомили в бахмутській поліції.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-