У Краматорську запрацював реконструйований парк

У Краматорську запрацював реконструйований парк "Сад Бернацького"

Укрінформ
У Краматорську в суботу урочисто відкрили після капітальної реконструкції найстаріший парк міста "Сад Бернацького", який ще весною цього року носив назву парк культури ім.Леніна. 

В урочистому відкритті парку взяли участь голова Донецької облдержадміністрації Пало Жебрівський, народний депутат України Максим Єфімов та Консул Республіки Польща у Харкові Володимир Лещинський.

"У відновленому парку вже запрацювали дитячі атракціони, мотузковий парк, стадіон, дитячі майданчики та тренажерний майданчик під відкритим небом. Від 10 години ранку в парку працювали різноманітні майстер-класи для дітей", - йдеться у повідомленні.

Звертаючись до присутніх, очільник області згадав, як рік тому брав участь у міській толоці і разом з небайдужими громадянами прибирав ці хащі.  "Я подивився, в якому стані був парк, і зрозумів що самих лише зусиль активних громадян замало, потрібна допомога держави. В результаті ми з обласного екологічного фонду виділили 23 мільйони гривень на грунтовну реконструкцію парку. І ось, сьогодні ми з вами вже бачимо перший етап реконструкції, скоро розпочнеться наступний етап. І весною тут буде неймовірна краса", – зазначив Павло Жебрівський.

Також голова ОДА повідомив, що вже в найближчі дні з обласного бюджету буде виділено 200 мільйонів гривень на відбудову доріг, будівництво льодової арени, відбудову палацу культури і центральної площі міста.

"Насправді Краматорськ – це місто високоосвічених людей. Наявність машинобудівних заводів у місті передбачає великий прошарок технічної інтелігенції у місті, і ці люди заслуговують на відновлене та прекрасне місто. І Краматорськ, безумовно, таким стане", – запевнив голова облдержадміністрації.

Святкові заходи з нагоди відкриття парку тривають надалі, а ввечері, о 19.00, усіх бажаючих запрошують до парку Бернацького на концерт гурту "Друга ріка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-