Тука проти вирішення долі Донбасу на референдумі

Тука проти вирішення долі Донбасу на референдумі

Укрінформ
Категоричне заперечення проти проведення референдуму щодо долі Донбасу висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і тимчасово переміщених осіб Георгій Тука.

Про це він написав у Facebook

"Щодо ідеї про проведення референдуму "чи варто нам повертати Донбас і Крим".

Дуже важко стримувати емоції. Моє ставлення - категоричне "НІ"! І мовчати про своє не сприйняття такої позиції я не буду", - написав Тука.

Він також зазначив, що, на його думку, ідея та думка про проведення референдуму є сама по собі зрадницькою щодо громадян, які обороняють країну на Сході України.

"Я особисто (як людина) таку позицію сприймаю як трусливу і зрадницьку. Зрадницьку по відношенню до держави Україна, зрадницьку по відношенню до тих її громадян, які не займаються політикою, а, зі зброєю в руках, боронять державу. Саме державу, а не Уряд, не Президента, не Верховну Раду", - зазначив Тука.

Окрім того, він зауважив, що проведення референдуму є "зрадницькимм" і по відношенню до тих українців, які живуть на окупованій території і мріють про Україну.

На останок Тука додав, що сумнівається, що вирішення долі Донбасу в такий спосіб є законним та не суперечить Конституції України.

Як повідомляв Укрінформ, раніше народний депутат від "Народного фронту" Вікторія Сюмар заявила, що долю окупованих Криму і Донбасу необхідно вирішувати за допомогою всеукраїнського референдуму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-