Жебрівський порадив

Жебрівський порадив "сепаратистам у владі" зробити урок з арешту мера Торецька

Укрінформ
Усі представники влади Донетчини, які ще зберігають сепаратистські настрої, мають нарешті  повірити в Україну, навчитися поважати її народ та жити у новій країні. Час безкарності минув і приклад тому – арешт обвинуваченого у сепаратизмі мера прифронтового Торецька.

Про це заявив на своїй сторінці у Facebook голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної ВЦА Павло Жебрівський.

"На порозі Дня знань, хочу переконливо порадити "сепаратистам у владі", які ніяк не можуть повірити в Україну і навчитись поважати її народ та його волю - винесіть добрий урок із подій у Торецьку. Вчіться жити в новій Україні! Час безкарності минув!", - йдеться у повідомленні.

У коментарі до допису очільник області зазначив, що, відповідно до інформації від правоохоронців, вони проводять експертизи щодо інших мерів міст Донеччини на можливу причетність до сепаратизму. "Ніхто не має індульгенції", - підкреслив він.

П.Жебрівський зазначив, що 29 серпня на засіданні міської ради Торецька депутати висловили недовіру меру Володимиру Слєпцову та задовільнили прохання Валентини Старущенко про відставку з посади першого заступника.

"До Слєпцова було дуже багато питань. Зокрема щодо його поведінки під час так званого "референдуму" 2014 року. Останньою краплею стали події в Торецьку 4 липня, коли міський голова бездіяльно спостерігав за безчинствами у місті", - повідомив голова ОДА.

П.Жебрівський додав, що 13 липня він провів у Торецьку координаційну нараду за участю силовиків, військових, представників місцевого самоврядування, керівників підприємств і установ: "Були дані дуже чіткі рекомендації, в тому числі й кадрові. Зокрема, було рекомендовано на найближчій сесії створити у міській раді посаду заступника міського голови з питань взаємодії з підрозділами ЗСУ та правоохоронними органами".

У подальшому рекомендація була виконана. "Після проведення усіх необхідних процесуальних дій, 17 липня правоохоронці вручили Слєпцову повідомлення про підозру та арештували його, триває слідство. Прислухавшись до наших пропозицій, вчора депутати прийняли рішення призначити на посаду в.о. першого заступника міського голови Ярослава Руденка, який до цього був заступником міського голови з питань взаємодії з підрозділами ЗСУ та правоохоронними органами", - повідомив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-