У Маріуполі чиновники заробляли на

У Маріуполі чиновники заробляли на "паспортах моряка" понад 100 тисяч доларів щомісяця

Укрінформ
Начальник Маріупольської регіональної філії Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків разом із підлеглим торгували "паспортами моряка", беручи за кожен хабар у півтори-дві тисячі доларів.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

"Співробітники Служби безпеки України викрили на хабарництві начальника Маріупольської регіональної філії Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків. Правоохоронці встановили, що керівник разом із підлеглим через фірму-посередника систематично отримували гроші за видачу "паспортів моряка". Вони оформлювали документи без проведення необхідної підготовки та перевірки якості навчання кандидатів. Чиновники також забезпечували формальне складання екзаменів у Державній кваліфікаційній комісії інспекції", - йдеться у повідомленні.

Інформують, що співробітники спецслужби задокументували видачу незаконних документів понад 250-ти майбутнім морякам. Оскільки розмір хабара складав півтори-дві тисячі доларів США, за попередніми оцінками чиновники заробляли близько сто сорока тисяч американських доларів на місяць.

Правоохоронці "взяли" комерсанта-посередника в офісі під час отримання майже 1,5 тисячі доларів від чергового кандидата, розповіли в СБУ. Начальника філії та старшого спеціаліста інспекції оперативники СБ України затримали на робочих місцях після оформлення неправомірних документів на ім’я цього моряка.

Під час обшуків у офісах фірми-посередника та службових кабінетах чиновників вилучено незаконно оформлені пакети документів та "чорну бухгалтерію", яка доводить систематичне отримання грошей від претендентів на видачу паспорта.

Щодо харабників відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою) Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-