На Донеччині викрито 2 цеха з виробництва фальсифікованого алкоголю

На Донеччині викрито 2 цеха з виробництва фальсифікованого алкоголю

Укрінформ
Підрозділами податкової міліції Донецькій області припинено у місті Бахмут діяльність 2 підпільних виробництв фальсифікованих алкогольних напоїв.

Про це повідомляє на своєму сайті головне управління ДФС у Донецькій області. 

"При проведенні слідчо-оперативних заходів в рамках кримінального провадження за фактом реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв, вживання яких призвело до отруєння громадян, співробітниками податкової міліції області викрита незаконна діяльність кількох мешканців м. Бахмута, які організували 2 підпільних виробництва та схеми подальшої реалізації фальсифікованих алкогольних напоїв", - йдеться у повідомленні.

При цьому тіньовий спирт для виготовлення фальсифікату організатори ввозили поза митним контролем з тимчасово непідконтрольної території області.

При виробництві алкогольних напоїв використовувалась система очищування води зворотнього осмосу. Для виготовлення фальсифікату під виглядом коньяку рідина пропускалась через низку фільтрів та настоювалась на чайних листях та дубовій корі. Подальша реалізація фальсифікованих ЛГВ здійснювалась через торгівельну мережу регіону. 

"За результатами проведених заходів на підпільних виробництвах та у місцях реалізації фальсифікату виявлено та вилучено обладнання, засоби, матеріали, тара та сировина для виготовлення фальсифікованих алкогольних напоїв (ароматизатори, харчові барвники та інші інгредієнти для масового виробництва фальсифікованих алкогольних напоїв). Всього вилучено спирту та готової фальсифікованої продукції на суму близько 400 тис. грн", - повідомили в ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-