Експортери Донеччини отримали майже 870 сертифікатів EUR.1 до країн ЄС

Експортери Донеччини отримали майже 870 сертифікатів EUR.1 до країн ЄС

Укрінформ
З початку року Донецькою митницею ДФС експортерам регіону видано 867 сертифікатів форми EUR.1 для постачання товарів до країн Євросоюзу.

Про це повідомляє на своєму сайті головне управління ДФС у Донецькій області.

"З 1 січня 2016 року набула чинність Угода  про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами. Так протягом І півріччя 2016 року Донецькою митницею ДФС експортерам регіону видано 867 сертифікатів форми EUR.1. Лідером серед країн, до яких найбільше видано сертифікатів на товари, що експортуються, залишається Німеччина (154 сертифікати)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що статтею 23 Правил до Угоди передбачено надання та анулювання митним органом статусу схваленого експортера. Перевагою використання цього статусу є те, що для отримання тарифних преференцій український експортер товару без оформлення сертифіката з перевезення форми EUR.1 самостійно визначає та декларує походження товарів на комерційних/товаросупровідних документах, що дозволяє прискорити процедуру експорту товару.

Зокрема, протягом поточного року в рамках Угоди митницею наданий статус уповноваженого експортера Державному підприємству "Артемсіль". Зазначеним підприємством у 138 випадках підтверджено українське походження товару із застосуванням декларацій інвойсу про походження товару.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-