Жебрівський назвав основну проблему керівників міст і районів на Донеччині

Жебрівський назвав основну проблему керівників міст і районів на Донеччині

Укрінформ
Основною проблемою міських і районних адміністрацій при реалізації інфраструктурних проектів є відсутність у керівників проектно-кошторисної документації на будівництво об’єктів і нерозуміння комплексного підходу в їх реалізації.

Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський, провівши виїзні наради у Великоновосілківському, Костянтинівському, Добропільському, Олександрівському районах, а також у містах Вугледар і Дружківка.

"Донецька область у цьому році змогла акумулювати колосальний фінансовий ресурс. 2,8 млрд грн – перехідні кошти з тимчасово окупованої території, 300 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку, більше 400 млн грн з екологічного фонду, більше 450 млн грн – перехідні залишки та перевиконання бюджету. Потрібно грамотно цей ресурс використати, щоб потім не перероблювати кожного року", – звернувся очільник області до голів міст і районів.

Між тим, більшість територій виявилися неготові представити документи та експертні дозволи на будівництво або пропонували нераціональне використання коштів.

Так, Олександрівський район комплексно не запропонував жодного соціального об’єкта, упустивши навіть будівництво опорної школи. Місто Костянтинівка через неготовність ПКД втратило можливість отримати фінансовий ресурс на створення сучасного Центру надання адміністративних послуг. Натомість керівництво Добропілля підготувало всі необхідні папери та увійшло до списку семи пілотних міст, де розпочинається будівництво ЦНАПів.

Частину проектів голова Донецької ОДА відправив на доопрацювання.

"Де ваше комплексне бачення? Який сенс робити термомодернізацію будівлі без можливості регулювати температуру теплоносія, міняти лише частину покрівлі, економити на внутрішньому ремонті? Безперспективно вкладати в об’єкт частинами. Краще скоротити кількість проектів, але зробити їх якісно", – наголосив Павло Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-