На Сході України стартував літературний конкурс

На Сході України стартував літературний конкурс "Кальміюс"

Укрінформ
У  липні в Східній Україні стартував регіональний літературний конкурс "Кальміюс", заснований громадськими діячами та організаціями.

Як повідомляється на сторінці конкурсу у Facebook, змагання, яке планується зробити щорічним, проходитиме серед українців віком від 16 років за номінаціями "Поезія", "Проза", "Драматургія", "Публіцистика".

"Метою конкурсу є активізація творчих зусиль громад Донеччини, Луганщини, Харківщини, Дніпровщини та Запорізького краю: налагодження діалогу між численними громадами областей, інтеграція Сходу України у загальноукраїнський культурний простір, виховання любові до слова як однієї з головних цінностей українського народу, виявлення та підтримка літературно обдарованих мешканців Сходу (внутрішньо переміщені особи також беруть участь у конкурсі)", - йдеться у повідомленні.

Як заявляють організатори, літературний конкурс сприятиме й налагодженню культурної співпраці з іншими країнами. Так, серед членів журі, які, між іншим, відмовилися від гонорарів, будуть як українські, так і іноземні діячі культури, журналісти та прихильники української літератури. "Конкурс дасть змогу представити світу культурне різноманіття українського Сходу та налагодити міжкультурний діалог шляхом запланованих форумів та виставок за кордоном України", - зазначається у повідомленні.

Фінал конкурсу відбудеться  11 листопада 2016 року. Очікується, що призи переможцям нададуть видавництва зі Львова, Харкова та Києва. 

Поруч з цим, запланований другий етап проекту: видання альманаху та зйомка короткометражних англомовних відео з учасниками для презентації найкращих робіт за кордоном у форматі творчих зустрічей, виставок і форумів, а також створення тематичного сайту для україномовних митців зі Сходу України.

Співзасновники та організатори конкурсу "Кальміюс": громадські діячі Олег Соловей, Оксана Проселкова, Олександра Папіна, Максим Потапчук, ГО "Культурно-освітня фундація " Liberi Liberati ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-