Слов’янськ отримає на інфраструктуру 250 млн грн, ще на 250 млн грн подано проектів до ЄІБ

Слов’янськ отримає на інфраструктуру 250 млн грн, ще на 250 млн грн подано проектів до ЄІБ

Укрінформ
Місто Слов’янськ отримає з різних джерел фінансування близько 250 млн грн на розвиток інфраструктури. Крім того, подано проектів до Європейського інвестиційного банку  (ЄІБ) ще на 250 млн грн.

Про це було повідомлено під час робочої наради в м. Слов’янську, де голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський заслухав від місцевих чиновників інформацію про стан підготовки інфраструктурних проектів і децентралізації.

"Із коштів екологічного фонду, Програми соціально-економічного розвитку, Державного фонду регіонального розвитку та обласного бюджету на розвиток інфраструктури м. Слов’янськ отримає близько 250 млн грн. Подання на таку ж суму обласна адміністрація підготувала для отримання другого траншу Європейського інвестиційного банку", - йдеться у повідомленні.

При цьому, очільник області вказав на те, що йому насправді "не зовсім подобається концепція інфраструктурних проектів, яку розробив Слов’янськ, але це відповідальність міської влади".

"Поки викристалізовуються три пріоритетні напрямки: ремонт мереж водовідведення та водопостачання, опорна школа і дороги. Фінансування міжнародними донорами капітального ремонту доріг залишається під великим питанням. А масштабних проектів, які гарантовано отримають ресурс, мало. Дрібне розпилювання коштів, що більше нагадує латання дірок", - зауважив Павло Жебрівський.

Він наголосив, що хотів би бачити кардинальні, знакові зміни в області, адже не кожного року Донеччина отримує такий фінансовий ресурс.

"Щодо децентралізації є питання. Мною визначена сьогодні єдина структура – управління з впровадження реформ і децентралізації, яка підпорядковане напряму голові ОДА. Визначилися, що 15 серпня ми зустрінемося: міський голова Слов’янська, Святогірська, Миколаївки та Слов’янського району. І ще раз подивимося, як більш доцільно зорганізувати об’єднані громади на цій території", - повідомив очільник Донецької ОДА.

Водночас Павло Жебрівський висловив крайнє незадоволення ситуацією з вирішенням даних питань у Слов’янському районі, пообіцявши керівництву відповідні наслідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-