Слов’янський район провалив підготовку інфраструктури та децентралізації - Жебрівський

Слов’янський район провалив підготовку інфраструктури та децентралізації - Жебрівський

Укрінформ
Керівництво Слов’янського району провалило підготовку інфраструктурних проектів і децентралізації.

Про це повідомив на своїй сторінці у "Фейсбук" голова Донецької ОДА Павло Жебрівський.

"Сьогодні заслуховування про стан підготовки інфраструктурних проектів і децентралізації повністю провалив Слов’янський район. Дисциплінарні наслідки ще попереду", - написав він.

Очільник області зазначив, що ряд питань по об’єднанню територіальних громад "буксують через нерозуміння місцевої влади, хто контролює процес і відповідає за його наслідки".

"Наголошую: в області визначена єдина державна структура, на яку покладено відповідні обов’язки – управління з впровадження реформ і децентралізації. Підпорядковане напряму голові Донецької ОДА. Дорадчі функції зовні – це добре, але відповідати за спроможність та ефективність майбутніх утворень консультанти не будуть", - заявив Жебрівський.

Він додав, що механістичні підходи не мають шансів.

"Завдання обласної влади – об’єднати громади в інтересах людей, зробити їх економічно сильними та логістично доступними. Моє бачення – це мінімум сто інтелігентів із різних галузей. Вони виступатимуть драйверами розвитку громади. А ще для перспективних лідерів облдержадміністрація готує програми стажування в Польщі", - підкреслив голова ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-