Жебрівський розпочав інспекцію районів:

Жебрівський розпочав інспекцію районів: "потьомкінських сел" мені не треба

Укрінформ
Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський розпочав інспекцію підготовки міст і районів до втілення інфраструктурних проектів за рахунок усіх джерел фінансування.

Як повідомив Жебрівський на своїй сторінці у "Фейсбук", інспекцію розпочато з півдня області.

"В Маріуполі є питання, але при цьому місто подало найбільшу кількість пропозицій на будівництво, на найбільшу суму – на 1,5 млрд грн, і з найвищим відсотком співфінансування", - написав він.

За словами голови ОДА, поки найгірший стан підготовки в області - у Мангуського району.

"Проектів небагато і більшість досі не мають експертних висновків. Опорну школу просто "профукали". Абсолютно незадовільна ситуація з процесом децентралізації. Місцева влада не надала жодних рекомендацій, яким вона бачить розподіл району на громади з урахуванням економічної спроможності та інтересів людей. По децентралізації я бачу бездіяльність місцевої влади, а не добровільність", - повідомив П.Жебрівський.

Він підкреслив, що "нічим хорошим" для керівництва району перевірка не закінчиться: "Керівник райдержадміністрації вже отримав догану за свою "страусину позицію".

Зі слів очільника області, у Нікольському районі пішли "іншим шляхом".

"Інфраструктурні проекти надали, але за принципом «помазати губи», а не зробити комплексну модернізацію. Вкотре наголошую, що Донеччині не потрібні "потьомкінські села". Об’єкти, які ми фінансуємо, мають бути капітальними і сучасними ще на багато років уперед", - наголосив Жебрівський.

Голова РДА Нікольського району отримав за свою роботу поки попередження. "Але якщо не побачу реальних результатів роботи – наслідки будуть серйознішими. Це стосується всіх керівників міст і районів", - додав голова ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-