У Краматорську появилася

У Краматорську появилася "Алею миру"

Фото
Укрінформ
У Краматорську у середу відбулося урочисте відкриття "Алеї миру", яка має стати символом миру у країні та сім’ях, а висаджені на ній дерева - родини, у якій планує злагода та взаємоповага.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, новий зелений куточок міста знаходиться біля центрального входу до парку "Ювілейний" з боку вулиці Ювілейної.

"Композиція складається з кількох дерев, кущів та квітів. Два основних дерева – це платан і слива, які символізують жінку і чоловіка в гармонійних стосунках. Також кущі горобини, які уособлюють дітей. Композиція містить ще 6 дзеркальних колон, які ілюструють внутрішньо переміщені сім’ї: як віддзеркалюють колони, так і сім’ї віддзеркалюють, яку підтримку вони отримали від громади", - заявила під час відкриття один з організаторів алеї, виконавчий директор МБФ "Українська фундація громадського здоров’я" Галина Скіпальська.

"Алею миру" подаровано жителям Донецької області, де зареєстровано близько 700 тис. переселенців, як місце відпочинку і як нагадування про неприпустимість насильства у сім’ях. Адже, як зауважили організатори, у родинах переселенців стрес, спричинений вимушеним переміщенням, втратою житла або близьких, економічною нестабільністю, підвищує ризики домашнього насильства та насильства щодо жінок.

Міський голова Краматорська Андрій Панков також висловив сподівання, що ця центральна алея одного з міських парків стане символом миру і примирення в Україні: "Сподіваюсь, що з ростом цих дерев у нашій країні буде кріпнути мир і наступить примирення".

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Стокоз наголосив на неприпустимості насильства у сім’ї. "Такий сквер свідчить про те, що ми не полишаємо в біді тих людей, які опинилися у біді, жінок, які ще потерпають від насильства. І було б непогано започаткувати таку акцію в усіх містах Донецької області".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-