Області України приймуть на оздоровлення 600 дітей з прифронтової території

Області України приймуть на оздоровлення 600 дітей з прифронтової території

Укрінформ
Різні області України запропонували 600 путівок для оздоровлення дітей, які вимушені проживати на прилеглій до лінії зіткнення території в зоні АТО.

Про це було повідомлено під час зустрічі заступника очільника Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза із представниками міністерства соціальної політики України, які з робочим візитом відвідали Донецьку область.

"Насамперед, учасники акцентували увагу на питанні оздоровлення особливої категорії дітей, які вимушені проживати на прифронтовій території. Також зауважили на чималій кількості путівок, запропонованих областями України для оздоровлення цієї категорії дітей (600 путівок), наголосили на  недостатньому обсязі фінансування для організації відправки дітей до регіонів, які запропонували оздоровчі заклади, та оздоровлення дітей під час всього літнього періоду", - йдеться у повідомленні.

Так, в рамках візиту 11 липня у Краматорську відбулась робоча зустріч представників структурних підрозділів Донецької ОДА із директорами департаментів захисту прав дітей та усиновлення, а також оздоровлення та санаторно-курортного лікування міністерства соціальної політики Русланом Ковбасою та Іваном Хохленковим. Також, представники мінсоцполітики зустрілися з керівництвом Бахмуту та Бахмутського району, профільними відділами міської ради та райдержадміністрації, відвідали дитячий заклад оздоровлення та відпочинку "Вогник".

Крім того, були проведені оперативні засідання з питань оздоровлення дітей, які мешкають у "сірій зоні" у Торецьку та Кураховому.

За результатами робочого візиту представників Міністерства соціальної політики України буде розроблений проект постанови уряду про оздоровлення та відпочинок дітей, які проживають на лінії зіткнення в зоні проведення АТО. Також планується виділити додаткові фінансові кошти для оздоровлення та відпочинку дітей у 2016-2017 рр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-