Комісар Ради Європи оприлюднить сьогодні доповідь щодо ситуації на Донеччині

Комісар Ради Європи оприлюднить сьогодні доповідь щодо ситуації на Донеччині

Укрінформ
Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс у понеділок 11 липня оприлюднить у Страсбурзі свою доповідь щодо гуманітарної ситуації в Донецькій області.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомила представник офісу Комісара Ради Європи з прав людини Данара Дурдусова.

«Я хотіла би повідомити Вам, що Комісар Ради Європи Нілс Муйжнієкс оприлюднить свою доповідь по Україні наступного понеділка, 11 липня. Доповідь широко охоплює гуманітарну ситуацію в Донецькій області», - сказала вона.

У квітні комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс відповідаючи на запитання парламентаріїв ПАРЄ повідомив, що співпраця РЄ з Україною в галузі прав людини є гарним прикладом співпраці. Разом з тим, на його думку, через окупацію Росією Криму та частини Донбасу та неналежну реакцію Європи на цю проблему Україна може опинитися в ізоляції.

Двома місяцями раніше делегація на чолі з ним відвідувала райони Донбасу, де зустрічалася з представниками самопроголошеної влади та місцевими правозахисниками. Тоді Нілс Муйжнієкс оцінив ситуацію як складну.

Нагадаємо, раніше комісар РЄ з прав людини закликав скасувати заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, запроваджену підконтрольним РФ «Верховним судом Криму».

Як відомо, 26 квітня 2016 року окупаційний суд в Криму визнав Меджліс кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборонив його діяльність на території Криму.

У п'ятницю, 8 липня, депутати підконтрольного Кремлю "парламенту" Криму прийняли заяву, в якій закликають світову спільноту не підтримувати показний орган кримських татар Меджліс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-