Молодь Слов’янська та Святогірська отримає від ЮНІСЕФ гранти на 15 тис. грн

Молодь Слов’янська та Святогірська отримає від ЮНІСЕФ гранти на 15 тис. грн

Укрінформ
Представництво дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні запустило програму малих грантів для активних молодих людей у Слов’янську та Святогірську.

Як повідомляє Донецька ОДА, програма дозволить молоді віком від 14 до 25 років втілювати свої ідеї у рамках проекту під гаслом "Маєш ідею? Зроби її реальністю!" та отримувати кошти для своїх пропозицій. 

"За допомогою цієї ініціативи ми хочемо активізувати величезний потенціал молодих людей на сході України. Молодіжні клуби у Слов’янську та Святогірську стануть першими, хто отримає нашу підтримку, але ми також працюємо над кількома іншими локаціями – програма малих грантів стане у нагоді їм всім", - зазначила координатор з питань надзвичайних ситуацій ЮНІСЕФ в Україні Наташа Стойковська під час запуску програми у Слов’янську.

Малі гранти для активної молоді дадуть підліткам можливість отримати необхідні кошти для реалізації ідей проектів вартістю до 15 тис. грн. Проект буде впроваджуватися молодіжним клубом "Теплиця" в Слов’янську та громадським центром захисту "Слов’янське серце" у Святогірську.

"Ми відкриті для всіх ідей молоді – від організації концертів, допомоги соціально незахищеним дітям, прибирання міських територій, створення інноваційних способів для доступу дітей з інвалідністю до об’єктів інфраструктури та громадського життя або просто ремонту їхніх шкіл. Ми з радістю будемо підтримувати їхні погляди та побажання", – зазначила Стойковська.

Проект звертає особливу увагу на включення внутрішньо переміщених дітей у 5 областях на сході України та на сприяння інтеграції людей, які втратили свої домівки внаслідок конфлікту в східній Україні, що триває вже більше двох років, у нові громади.

ЮНІСЕФ в Україні наразі реалізує проект "Сприяння соціальній згуртованості та інтеграції внутрішньо переміщених осіб на сході України" за фінансової підтримки Уряду Німеччини, що надається через Банк розвитку KfW, у п’яти областях України (Донецькій, Луганській, Дніпровській, Харківській та Запорізькій).

Одним із компонентів цієї ініціативи є підтримка, яку ЮНІСЕФ надає громадським центрам захисту та молодіжним клубам для зміцнення місцевих громад та активного залучення молоді до визначення їхнього майбутнього. Усього для реалізації малих грантів, що будуть виконуватися молодими людьми віком від 14 до 25 років та впроваджуватися партнерськими неурядовими організаціями, буде виділено 250 тис. дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-