Для поновлення виплат переселенцям до їх помешкань завітає комісія

Для поновлення виплат переселенцям до їх помешкань завітає комісія

Укрінформ
Для поновлення виплат грошової допомоги внутрішньо переміщена особа повинна прийти до територіального управління служби соцзахисту та повідомити про своє бажання. Після цього до помешкання ВПО протягом 15 днів завітає комісія з представників декількох організацій, яка перевірить проживання особи за вказаною адресою. І вже після цього протягом 5 днів комісія міста чи району прийматиме рішення щодо відновлення виплати.

Про це заявив на прес-конференції у Краматорську радник заступника голови Донецької облдержадміністрації на громадських засадах Олександр Ворошков, роз’яснюючи процедуру поновлення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

"До помешкання внутрішньо переміщеної особи протягом 15 днів повинна завітати комісія з представників декількох організацій, яка зробить обстеження матеріального стану. Після цього за 5 днів в місті чи районі створять комісію, яка прийматиме рішення, відновити людині виплати чи ні", - повідомив Ворошков.

Поруч з цим, голова юридичної служби офісу "Право на захист" у Слов’янську Герман Петров пояснив, що формулювання "матеріальний стан" є умовним, насправді перевірятимуть, чи мешкає людина за вказаною адресою, чи ні.

Радник заступника голови також звернув увагу на нюанси, пов’язані з постановою №365, яка вносить зміни  до постанови від 5 листопада 2014 року №637 ("Про здійснення соціальних виплат ВПО").

"Документ не пройшов обговорення з громадськістю у двотижневий термін, як передбачено законом. Громадські організації категорично проти більшості норм, які передбачає постанова, вважаючи їх дискримінаційними. Голова комітету Верховної Ради з прав людини вже зареєстрував зміни, які необхідно внести у положення. Сподіваюсь, що незабаром це буде зроблено", - наголосив О.Ворошков.

Керівник відділення благодійного фонду "Право на захист" Ірина Степанова також повідомила, що організація надає безкоштовну юридичну допомогу вимушено переміщеним особам. За підтримки Агенції ООН у справах біженців з січня 2016 року на територіях Донецької, Луганської, Харківської та Запорізької областей впроваджується проект "Адвокація та правова допомога ВПО". Все, що треба зробити внутрішньо переміщеній особі для отримання безкоштовної юридичної консультації або адвокатської допомоги – звернутись до одного з регіональних офісів Проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-