Жебрівський: популяризація української мови важлива, однак без утисків російської

Жебрівський: популяризація української мови важлива, однак без утисків російської

Укрінформ
Дуже важливим на сьогоднішній день є популяризація української мови на Донеччині та обов’язкове володіння нею для державних службовців. При цьому, жодні утиски чи заборона російської мови є неприпустимим.

Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський у середу під час звітної прес-конференції у Краматорську за підсумками року роботи на посаді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Забороняти або утискати російську мову ніхто не буде. Якщо хтось так робитиме, то матиме ключового опонента в моїй особі. Але державна мова для держслужбовців – обов’язкова", - наголосив Жебрівський.

За словами голови Донецької ОДА, "ламати через коліно" ніхто нікого не буде. "Одне з ключових питань – гуманітарне. Ми не хочемо і не будемо нікого ламати через коліно. Ми нікого ні до чого не будемо примушувати. Особливо, що стосується старшого покоління. Там треба працювати особливо інтелігентно", - сказав він.

Очільник області зазначив, що з минулої осені для працівників Донецької ОДА розпочалися безкоштовні добровільні курси з удосконалення української мови.  Згодом ініціативу підхопили більшості районних та міських адміністраціях.

З виконання Гімну України тепер також розпочинаються всі офіційні заходи, в тому числі колегії та розширені наради, в усіх установах державної та місцевої влади області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-