Жебрівський: для виборів на ОРДЛО має бути забезпечений і доступ населення до інформації

Жебрівський: для виборів на ОРДЛО має бути забезпечений і доступ населення до інформації

Укрінформ
З метою проведення на територій окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО)  справжніх виборів, а не просто процедури легітимізації бойовиків, повинен бути забезпечений, окрім виведення військ і техніки агресора та перекриття кордону, й доступ місцевого населення до інформації.

Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський у середу під час звітної прес-конференції у Краматорську за підсумками року роботи на посаді.

"Є декілька речей, які потрібно зробити, щоб там провести вибори. Перше – виведення військ агресора. За попередніми підрахунками, на сьогоднішній день на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей знаходиться 6,5 тис. регулярних російських військ. Друге завдання – перекриття кордону. Третє– відведення техніки та роззброєння бандформувань. І четверте завдання – це доступ людей до різної інформації, щоб це були справді вибори, а не легітимізація бойовиків, які там є", - заявив Жебрівський, коментуючи на прохання кореспондента Укрінформу можливість проведення місцевих виборів на території ОРДЛО.

На переконання очільника Донеччини, існує 2 сценарії відновлення контролю України над тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей.

Перший варіант передбачає продовження тиску міжнародної спільноти та збільшення санкцій проти РФ, що має врешті- решт з економічних причин примусити Росію вивести свої війська зі Сходу України.

Інший сценарій – це відновлення територіальної цілісності військовим шляхом, однак для цього Україна має сформувати "справді боєздатне, добре оснащене та вмотивоване українське військо".

"Чотири дні – і добре навчене, оснащене та вмотивоване військо відновлює територіальну цілісність України. Третього варіанту я не бачу", - заявив Жебрівський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-