Краматорчанам покажуть фільм про бельгійський автобронедивізіон в Україні 100 років тому

Краматорчанам покажуть фільм про бельгійський автобронедивізіон в Україні 100 років тому

Укрінформ
У Краматорську 25 червня прихильникам історії та кіномистецтва буде представлена картина бельгійського режисера Яна Бюлтила, яка має назву "Cafard".

Стрічка розповідає про події Першої світової війни, в яких брав участь бельгійський автобронедивізіон "АСМ", відправлений в 1916 році королем Альбертом І до Галицького фронту на допомогу царській армії, повідомляє сайт Донецької ОДА.

"Військовий підрозділ провів декілька наступів у Карпатах та у Тернопільській області. Він погруз у більшовицькій революції і відступив до Києва, де став свідком боротьби України за незалежність. Воякам довелося вести переговори про своє повернення, але їм вдалося знайти шлях додому, пройшовши епічну одіссею через Сибір та тріумфальний "зірковий тур" територією США", - йдеться у повідомленні.

У повнометражному фільмі "Cafard" використовується остання анімаційна техніка "захоплення руху".

Поруч з цим, 25 червня з 11.00 до 18.00 у Краматорському Центрі культури і дозвілля ім. Леоніда Бикова (вул. Шкільна, 9) відбудеться виставка, яка простежує історичні факти, на яких базується фільм. Переглянути картину можна о 16.00. Вхід вільний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-