Триденне свято української Донеччини в Києві завершилось гала-концертом

Триденне свято української Донеччини в Києві завершилось гала-концертом

Фото
Укрінформ
Триденна культурно-мистецька акція "Донеччина – UA: Перезавантаження", яка тривала з 14 по 16 червня у Києві, завершилась справжнім святом української культури.

Як повідомляє сайт Донецької ОДА, під час гала-концерту в «Українському домі» творчі колективи з Маріуполя, Мирнограда, Краматорська та Слов’янська співали українські пісні, виконували національні танці, а також дивували глядачів неочікуваними цирковими та акробатичними номерами.

"Сьогодні Донеччина живе не лише воєнними подіями, а й розбудовується, відроджується духовно. Яскравим прикладом цього стали культурно-мистецькі заходи, що проходять під гаслом "Донеччина – UA: Перезавантаження". Вони презентують високий рівень розвитку в суспільному житті. Упевнений, що під час цих заходів вся Україна ще раз переконається, що Донбас – це молодий, по-європейськи налаштований край", - зачитав вітання від Президента України Петра Порошенка після завершення виступів артистів очільник Донецької ОДА Павло Жебрівський.

Очільник області також додав, що після виступу колективу Маріупольського драматичного театру на сцені театру ім. Франка глядачі звертались до нього з пропозиціями влаштувати акторам гастролі Україною.

"Маріупольський театр презентував нереальний спектакль. Люди виходили і казали, що там є український дух, який заряджає. Я хочу, щоб ми відчули цей дух і зрозуміли: українська Донеччина була, є і буде", - звернувся голова Донецької ОДА до гостей свята.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-