За півроку в Маріуполі затримано 30 бойовиків та 170 їх посібників

За півроку в Маріуполі затримано 30 бойовиків та 170 їх посібників

Укрінформ
З початку року поліцією Маріуполя затримано 31 особу, причетну до незаконних збройних формувань, а також ще понад 170 осіб, які підтримують зв'язок з НЗФ.

Про це заявив заступник начальника поліції Донеччини Вадим Філашкін під час прес-конференції у Маріуполі, повідомляє сайт ГУНП у Донецькій області. 

"Співробітниками, які працюють на блокпостах та у групах швидкого реагування (ГШР), майже щодня проводяться оперативно-профілактичні заходи. Понад 130 фактів вилучення зброї задокументовано з початку року, затримано 31 особу, причетну до незаконних збройних формувань, більше 170 осіб, які підтримують зв'язок з НЗФ, вилучена велика кількість наркотичних речовин", - зазначив Філашкін.

Заступник начальника обласного главку поліції підкреслив, що до завдань ГШРів входить виключно виявлення зброї, вибухових речовин, боєприпасів, наркотиків, осіб, причетних до незаконних збройних формувань та злочинців, які перебувають у розшуку. Ніяких інших функцій групи, які одночасно з нарядами патрульної поліції несуть службу на вулицях, не мають.

Вадим Філашкін зазначив, що до компетенції поліцейських – колишніх працівників ДАІ, які зараз є інспекторами превентивної діяльності - зараз не входить притягнення до відповідальності осіб, що сідають за кермо у стані алкогольного сп’яніння.

"Якщо група виявляє таких осіб – відразу повідомляє центр 102, під’їжджають співробітники патрульної поліції та оформлюють того чи іншого водія", - зазначив полковник поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-