Патрульна поліція Маріуполя за 2 тижні опрацювала 1 тис. викликів та перевірила 1,5 тис. осіб

Патрульна поліція Маріуполя за 2 тижні опрацювала 1 тис. викликів та перевірила 1,5 тис. осіб

Укрінформ
Патрульна поліція Маріуполя за 2 тижні прийняла та опрацювала понад 1000 викликів, перевірено 1,5 тис. осіб.

Про це заявив під час прес-конференції начальник управління патрульної поліції м. Маріуполя Віталій Горкун.

"Патрульна поліція у Маріуполі працює вже два тижні, з 30 травня. За цей час ми прийняли понад 1000 викликів, усі опрацювали. Перевірили понад 1,5 тисячі осіб - у кожного екіпажу є автоматизована система, за якою ми перевіряємо громадян. При перевірці виявили 3 осіб, які перебували у розшуку. Вони були затримані та доставлені до відділень поліції", - повідомив Горкун.

Крім того, маріупольськими патрульними "за гарячими слідами" були затримані 3 підозрюваних у скоєнні грабежів та 9 крадіїв.

"Зараз місто патрулюють 22 екіпажі в режимі нон-стоп, 24 години на добу", - зазначив Віталій Горкун.

Дії патрульної поліції координує колл-центр 102, створений у структурі ГУНП в Донецькій області.

Поки прифронтовий Маріуполь - єдине місто, де безпеку жителів спільно забезпечують групи швидкого реагування та нова патрульна поліція. При цьому, наряди в жодному разі не дублюють одне одного, кожний підрозділ має свої специфічні функції. Така розстановка сил необхідна для безпеки жителів півмільйонного міста, передмістя якого майже щодня перебувають під обстрілами терористів.

"Ми знаходимося у зоні проведення антитерористичної операції. Співробітники ДАІ ні в якому разі не дублюють функції патрульної поліції. Вони не мають права складати жодні протоколи за будь-якими порушеннями. Зараз вони працюють у складі груп швидкого реагування. ГШРи створені, аби жителі Маріуполя почували себе у повній безпеці на території міста. Такі групи працюють тільки на території Маріуполя. Ані у Краматорську, ані у Слов’янську груп, у які входять співробітники ДАІ, немає по одній простій причині. Якщо від Маріуполя до сірої зони буквально кілька десятків кілометрів, то від Краматорська і Слов’янська – понад 150 км", - заявив заступник начальника поліції Донеччини Вадим Філашкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-