"На тебе чекають вдома": 100 членів НЗФ повернулися, ще 200 хочуть

Укрінформ
У рамках спеціальної програми СБУ "На тебе чекають вдома" близько 100 громадян України добровільно відмовилися від участі в незаконних збройних формуваннях (НЗФ) т.зв. "ДНР / ЛНР" і повернулися додому, 20 з них рішенням суду вже звільнені від кримінальної відповідальності.

Про це повідомляється на сайті Донецької облдержадміністрації.

"В даний час близько 100 осіб скористалися цією програмою і успішно повернулися до мирного життя. 20 чоловік рішенням суду вже звільнені від кримінальної відповідальності. Зараз йде робота з понад 200 особами, які висловили бажання повернутися. Надається консультативна допомога їхнім батькам і родичам", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що співробітники Служби безпеки України ведуть наполегливу роботу в рамках спеціальної програми "На тебе чекають вдома" по поверненню на підконтрольну територію України громадян, які добровільно відмовилися від участі в НЗФ т.зв. "ДНР / ЛНР".

Вона поширюється на осіб, які готові добровільно відмовитися від участі в терористичній діяльності і співпрацювати з правоохоронними органами України; не брали участь у вбивствах, тортурах, зґвалтуваннях і інших тяжких злочинах; мають щире бажання виправити власні помилки чесною працею на користь України. Підстави для звільнення від кримінальної відповідальності для членів терористичних формувань "ДНР/ЛНР" передбачені в рамках чинного законодавства України.

"На війну важко йти, а ще важче повертатися з неї. Відкинь страх і розгубленість, розчарування і біль - повертайся додому! Тебе чекають! Телефон довіри: 096-766-41-04

063-913-85-93 ", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє ГУНП в Донецькій області, відповідно до ч. 6 ст. 260 і ч. 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України особи, які не брали участі в скоєнні злочинів і добровільно вийшли з незаконних збройних формувань, звільняються від кримінальної відповідальності.

У поліції також відзначають, що відповідний сервіс є також на сайті "Стоптероризм", запущеному волонтерами за підтримки поліції Донецької області. Учасники незаконних збройних формувань, готові здатися в правоохоронні органи, можуть дистанційно повідомити про своє бажання повернутися додому і отримати інструкції для подальших дій.

Фото - СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-