Краматорськ прийняв історико-музичний фестиваль

Краматорськ прийняв історико-музичний фестиваль "Дике поле. Шлях до Європи"

Укрінформ
На вихідних в Краматорську вперше відбувся історико-музичний фестиваль Дике поле. Шлях до Європи", на якому виступили понад 12 музичних гуртів, а сам захід створив атмосферу трьох історичних епох: "княжа доба", "козацькі часи" та наші дні українського Сходу.

Як повідомляє Донецька ОДА, захід представив найцікавіші народні традиції, а також показав сучасні тенденції й можливості гармонійного розвитку для молодого покоління українців.

"Фестиваль у Краматорську відвідали музиканти та письменники з Києва та Харкова. А побувати на фестивалі приїхали жителі більше десяти міст та селищ Донеччини. Наша спільна мета сьогодні, це довести, що культура в Україні невпинно розвивається не тільки у містах-мільйонниках. Насправді творчість та таланти народжуються в умовах мінімалізму та щирості — тобто у невеликих містах", - зазначила очільниця обласного управління культури та туризму Аліна Певна.

На концертах виступали виконавці з яскравою проукраїнською позицією, які протягом останніх років регулярно приїздили до наших військовиків та виступали для громад Сходу. У перший день концертну програму влаштували Анжеліка Рудницька та гурт "Територія А". У другий день на сцені грали Борис Севастьянов, "Жадан і собаки", "ТаРута", "Урбаністан", "Село і люди", "Папа Карло", "Гуляй город".

На фестивалі також працював освітній "Степовий університет" з неформальною лекцією "Хочу бути українцем" від місцевих активістів та дискусією про сучасну українську літературу. Також  відбулася презентація книги "Абетка. Моя країна Україна", до створення якої долучилися школярі. Крім того, реконструктори та прикордонники влаштували для глядачів показові виступи бойового гопака та перфоманс битви у обладунках. Також для дітей та дорослих провели майстер-класи з петриківського розпису, гончарства та відбувся показ сучасного одягу, стилізованого під традиційне вбрання.

Фестиваль відбувся за підтримки більш ніж 20 громадських та мистецьких організацій, об'єднань та проектів. Зокрема, комунікацією з музичними виконавцями займалася команда проекту "Книжка на Схід". Вони також презентували більше тони українських книжок від видавництв у бібліотеки Краматорська, Дружківки, Торецька, Бахмута, Слов'янська та Костянтинівки. Проект реалізується в рамках Української ініціативи з підвищення впевненості (UCBI) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-