Черговий

Черговий "днрівець" здався по програмі "Повернись додому"

Укрінформ
Черговий учасник збройного бандформування з позивним "Зуб" втік з окупованого Донецька та добровільно здався українським поліцейським у рамках програми "Повернись додому".

Про це повідомляє Великоновосілківське відділення поліції Волноваського ВП ГУНП в Донецькій області. 

"38-річний чоловік втік з окупованого Донецька, де ніс службу у лавах бойовиків, та звернувся до Великоновосілківського відділення поліції у рамках програми "Повернись додому". Згідно закону, якщо учасник НЗФ не скоював тяжких злочинів, він може отримати шанс звільнитися від кримінальної відповідальності. Наразі триває ретельна перевірка", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що чоловік виїхав до м. Донецька, де ніс службу у Калінінському районі. Він отримав позивний "Зуб" та, озброївшись автоматом, займався охороною різноманітних об’єктів.

"Понад рік чоловік пробув у лавах незаконних збройних формувань, куди він вступив з метою заробити. Ватажки бандформування обіцяли платити по 8 тисяч гривень на місяць, але до реалізації обіцянка не дійшла. Бажаних грошей бойовик не побачив – не отримавши "підпитки" ідеї "руського миру" розчинилися у повітрі. Розчарований "днрівець" повернувся додому та здався поліцейським", - повідомили у поліції.

Наразі чоловік дає свідчення. Попередньо відносно правопорушника відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України. Але у випадку, якщо в результаті проведеної перевірки підтвердиться його непричетність до скоєння злочинів, судом буде прийнято рішення про перекваліфікацію кримінального провадження на ч. 6 тієї ж статті, в результаті чого підозрюваний буде звільнений від кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-