Жебрівський: медіапростір на Донеччині досить монополізований

Жебрівський: медіапростір на Донеччині досить монополізований

Укрінформ
Медіапростір Донеччини на сьогодні є досить монополізований. Зокрема, існує холдинг “Україна”, до якого входять телеканали “Донбас”, МТВ, “Сигма” і газета “Приазовский рабочий".

Про це заявив голова Донецької ОДА Павло Жебрівський під час виїзного засідання Комітету Верховної Ради з питань свободи слова у Краматорську, повідомляє сайт ВРУ. 

"Для нас дуже важлива увага Комітету до цих територій. На жаль, медіапростір Донеччини досить монополізований – є холдинг “Україна”, до якого входять телеканали “Донбас”, МТВ, “Сигма” і газета “Приазовский рабочий”. А конференція дуже важлива для справжньої свободи слова", - повідомив він.

Очільник області також наголосив, що мешканці області дуже чутливо сприймають інформацію: Ставлення людей до суспільних процесів залежить від того, на що звертають свою увагу ЗМІ, під якою призмою подають інформацію.

"Я би хотів, щоб журналісти освітлювали те хороше, що відбувається на Донеччині. Також мені здається правильним, щоб вони узгоджували зі штабом АТО інформацію з передової, тому що подекуди її розголошення може завдати шкоду", - підкреслив П.Жебрівський. 

Поруч з цим, представник Нацради в Донецькій області Олександр Толстогузов повідомив, що наразі на територіях, підконтрольних українській владі, працює 81 ліцензіат, тоді як до окупації їх було 163. Він зазначив, що є проблеми з провайдерами, які можуть розповсюджувати піратський контент. На території Донеччини транслюються водночас як 32 українські телеканали, так і 36 російських (із захопленої, найбільшої в регіоні Донецької телевежі). За його словами, якщо сигнал не глушити, то російські телеканали будуть і надалі мовити на українській території.

Зі свого боку, голова Комітету ВРУ Вікторія Сюмар зазначила, що особливу увагу ЗМІ повинні приділяти контенту видань: робити його цікавим для людей, які мешкають в регіоні. Крім того, було порекомендовано Донецькій регіональній дирекції НТКУ (телеканал "ДоТБ") збільшить кількістю програм власного виробництва.

"Ми спробуємо організувати тренінги для журналістів Донецької області у Києві чи за кордоном, щоб шпальти видань і телевізійні екрани мали ту наповненість, яка цікава людям. Тільки коли людина стане у центрі уваги, ЗМІ матимуть довіру аудиторії, а на Донеччині зараз як ніколи важливо мати цю довіру", - заявила В.Сюмар.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-