Вибори на Донбасі неможливо провести поки не припинеться насильство - Пайєтт

Вибори на Донбасі неможливо провести поки не припинеться насильство - Пайєтт

Укрінформ
Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що вибори на окупованих територіях Донецької і Луганської області неможливо провести поки не припинеться насильство.

Про це він заявив журналістам у вівторок у Київському Інституті післядипломної освіти після приводження до присяги волонтерів Корпусу Миру США в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми підтримуємо зусилля, які докладають і прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, і президент України Петро Порошенко, і голова Верховної ради Андрій Парубій щодо просування законодавства, що стосується виборів в зазначених регіонах (окупованих районах Донецької і Луганської областей - ред.). Але, водночас, ми чітко висловились щодо того, що вибори за стандартами ОБСЄ неможливо провести поки не припиниться насильство", - сказав він.

Пайєтт підкреслив, що одним з перших пунктів Мінських домовленостей є повне припинення вогню. І події останніх днів є свідченням тому що "групи, які керуються Росією не виконують цей перший пункт Мінських домовленостей".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-