Фонд народонаселення ООН допоможе з материнством на Донеччині

Фонд народонаселення ООН допоможе з материнством на Донеччині

Укрінформ
Делегація Донецької облдержадміністрації провела у п’ятницю у Краматорську зустріч з представниками Фонду ООН в галузі народонаселення, у ході якої було обговорено, зокрема, створення медичних умов для щасливого материнства.

Про це повідомляє управління інформаційної політики та з питань преси Донецької облдержадміністрації. 

"Ми зараз серйозно працюємо над створенням в Донецькій області перинатального центру, і нам вкрай потрібне обладнання для нього. Також з Донецька до Маріуполя переїхав репродукційний центр, він також потребує оснащення. Ми були би вам дуже вдячні за цю допомогу", - заявив очільник Донецької ОДА, звертаючись до представників Фонду народонаселення ООН.

За словами П.Жебрівського, в області втілюється багато заходів зі створення медичних закладів для дітей та матерів. Фінансовий ресурс на реконструкцію і ремонт будівель в бюджеті передбачений, однак дуже важливою була би допомога з боку Фонду з надання сучасного медичного обладнання.

Зі свого боку, представник Фонду ООН в галузі народонаселення в Україні Каспар Пік зауважив, що Фонд спільно з обласною владою зможуть зробити багато добрих справ. Він попросив керівництво ОДА вносити свої пропозиції у діяльність Фонду на території Донеччини.

Іншою темою обговорення стала гендерна рівність жителів області. За словами Жебрівського, одним із важливих напрямків роботи облдержадміністрації є створення добре оплачуваних робочих місць для жінок.  

Поруч з цим, на території, підконтрольній українській владі, працюють центри надання соціальних послуг, які допомагають людям, які зазнали гендерного насилля. Також у містах та районах Донецької області проводиться корекційна програма з запобігання насильству.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-