Росія

Росія "закинула" на Донбас генерала-політрука

Укрінформ
На непідконтрольну українській владі частину Донбасу для командування бойовиками прибув кадровий військовослужбовець ЗС РФ, генерал-майор ЗС РФ Микола Єфімов. 

Про це повідомляє прес-центр ГУ розвідки МОУ.

"Встановлено, що на посаду "заместитель командующего по работе с личным составом  1 АК (Донецк, Украина) Центра территориальных войск (Новочеркасск, Россия) Южного ВО (Ростов-на-Дону)" прибув генерал-майор ЗС РФ Єфімов Микола Юрійович (Ефимов Николай Юрьевич), 08.12.1957 р.н., м. Уьяновськ, закінчив Свердловське вище військово-політичне танково-артилерійське училище у 1979 р.", - йдеться в повідомленні.

Розвідкою встановлено, що Єфімов на Донбасі має сформувати нову ідеологічну платформу.

"Додатково встановлено: Головним завданням генерал-майора М.Єфімова на тимчасово окупованих територіях сходу України є формування та розвиток нової ідеологічної платформи не тільки для угруповання російських окупаційних військ, а в інтересах т.зв. народних республік", - зазначається в повідомленні.

ГУР відомо, що Єфімова на виконання "службово-бойових" завдань ідеологічного спрямування в Україні" рекомендував його ж друг начальник Головного управління по роботі з особовим складом ЗС РФ генерал-майор Михайло Смислов.

"Кандидатура генерал-майора М.Єфімова рекомендована воєнно-політичному керівництву Росії для виконання "службово-бойових" завдань ідеологічного спрямування в Україні безпосередньо начальником Головного управління по роботі з особовим складом ЗС РФ генерал-майором Смисловим Михайлом В'ячеславовичем (Смыслов Михаил Вячеславович), з яким Єфімов підтримує дружні відносини ще з часів навчання у Свердловському вищому військово-політичному танково-артилерійському училищі", - уточнюється в повідомленні.

Зазначається, що Єфімов має 37-річний досвід роботи (з 1979 року) на посадах військової служби. На Донбасі він займе посаду свого попередника полковника ЗС РФ Євгена Чиркова.

"Для виконання злочинних наказів воєнно-політичного керівництва Росії генерал-майор ЗС  РФ М.Єфімов був направлений від Головного управління по роботі з особовим складом ЗС РФ з метою заміни полковника ЗС РФ Чиркова Євгена Володимировича (Чиркова Евгения Владимировича), який достроково повернувся до Росії через публічний конфлікт з командувачем 1 АК генерал-майором В.Асаповим", - йдеться в повідомленні ГУР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-