Прокуратура Донеччини вимагає скасувати шкільний тендер 1,7 мільйона

Прокуратура Донеччини вимагає скасувати шкільний тендер 1,7 мільйона

Укрінформ
Прокуратура Донецької області вимагає скасувати результати тендерних закупівель на суму понад 1,7 млн грн бюджетних коштів на придбання електроприладів у навчальні заклади Добропілля.

Про це у середу повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

"Костянтинівською місцевою прокуратурою вивчено  законність проведеної відділом освіти Добропільскої міської ради закупівлі за бюджетні кошти... За результатами перевірки прокуратурою області в інтересах держави в особі Добропільскої міської ради подано позовну заяву до господарського суду Донецької області про визнання результатів торгів і договору закупівлі за бюджетні кошти на суму понад 1,7 млн грн недійсними", - сказано у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що було встановлено, що міська рада проводила тендерні закупівлі щодо постачань у навчальні заклади електричних приладів -  холодильників, пральних машин і електроплит, сума тендеру становила понад 1,7 млн грн. За результатами торгів переможцем стало підприємство, яке запропонувало найнижчу ціну на вказану продукцію.

Проте, як встановила прокуратура, процедури закупівлі було проведено з порушенням вимог закону України "Про здійснення державних закупівель", а вказане приватне підприємство фактично не має можливості поставити міськраді необхідне обладнання, оскільки їхні товари не відповідають параметрам, які вказав заявник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-