На Донеччині створено 1157 ОСББ

На Донеччині створено 1157 ОСББ

Укрінформ
У Донецькій області створено 1157 об'єднань співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), що становить менше 10% від загальної кількості багатоповерхівок

Про це повідомила у вівторок під час засідання колегії Донецької облдержадміністрації в.о. директора департаменту ЖКГ Ольга Соловей, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас створено 1157 ОСББ, 79 з них організовано в цьому році", - повідомила вона.

Найбільше об’єднань створено у Добропіллі, Мирнограді, Селидові та Маріуполі.

Водночас, О.Соловей вказала на те, що всього в області нараховується близько 11,5  тис. багатоповерхових будинків.

Голова Донецької ОДА Павло Жебрівський наголосив на важливості прискорення процесу створення ОСББ. Він визначив профільному департаменту 1 місяць часу для надання йому графіків 100% охоплення ОСББ і керуючими компаніями у розрізі кожного міста та району.

"З 1 липня 2016 року держава переходить на ОСББ і керуючі компанії. ЖЕКи як совковий спадок має відійти у минуле. Сьогодні ще є багато питань, але забезпечити людей якісним енергопостачанням – це той напрямок, в якому ми маємо рухатись", - наголосив він.

Очільник області вказав на те, що робота по створенню ОСББ і утепленню будинків сприятиме енергоефективності та економії коштів: "Робити вигляд, що Закону України не існує, і що після 1 липня ЖЕКи продовжать працювати - неправильно і безперспективно".

На колегії також було повідомлено, що мешканці Донецької області вже отримали 1300 "теплих" кредитів на термомодернізацію будинків, 70% обсягу яких відшкодовує обласний бюджет.

 П.Жебрівський підкреслив, що державні органи влади мають максимально допомагати населенню області в оформленні субсидій для того, щоб підприємства, які постачають тепло й воду, були самоокупними.

"Люди, які не мають достатнього фінансового ресурсу, отримують субсидії. Але постачальні компанії повинні працювати економічно обґрунтовано – це задача номер один для нас. Ніхто не дозволить безпричинно завищувати ціни. По кожній компанії буде проведено аудит, щоб попередити шахрайство", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-