Маріуполь відвідав представник Папи Римського

Маріуполь відвідав представник Папи Римського

Фото
Укрінформ
Апостольський Нунцій в Україні Архієпископ Клаудіо Гуджеротті у вихідні дні відвідав з дводенним візитом Маріуполь, де зустрівся з міським головою і переселенцями, а також відправив службу в Римсько-католицькому храмі міста.

Про це повідомляє сайт Маріупольської міськради.

"Представник Папи приїхав у місто ввечері 14 травня. Ключова мета візиту - побачити реальні умови життя переселенців, які облаштувалися в Маріуполі, дізнатися про їхні проблеми, а також яку допомогу вони вже отримують і чого ще потребують", - йдеться в повідомленні.

Під час приватної розмови, без камер і журналістів, з міським головою Вадимом Бойченком було обговорено проблемні питання розселення переселенців, нестачі соціального житла в місті, а також питання працевлаштування людей, які були змушені залишити свої домівки.

У неформальній обстановці Клаудіо Гуджеротті і Вадим Бойченко відвідали дві сім'ї переселенців: самотню багатодітну матір, яка виховує п'ятеро дітей з Горлівки і сім'ю з Донецька, в якій виховується дитина з важкою формою інвалідності.

Представник Папи Римського побажав сім'ям сили, терпіння і здоров'я, а також висловив слова підтримки в тому, що конфлікт в Україні має бути врегульований, щоб не страждали мирні жителі і діти.

У неділю, 15 травня, Клаудіо Гуджеротті взяв участь у службі в маріупольській Римсько-католицькій церкві Божої Матері Ченстоховської.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-