У Лимані перепоховали останки 23 воїнів, загиблих в роки Другої світової війни

У Лимані перепоховали останки 23 воїнів, загиблих в роки Другої світової війни

Фото
Укрінформ
У місті Лиман на Донеччині перепоховали у понеділок останки 23 воїнів, загиблих в роки Другої світової війни.

У траурному мітингу, присвяченому 71-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та перепохованню останків воїнів, взяв участь голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

"В цій даті поєднались радість перемоги і смуток за загиблими. Друга світова війна торкнулася кожної української сім’ї. Хочу поділитися історією своєї родини. Мій батько Жебрівський Іван Павлович вирушив на фронт 22 червня 1941 року, відступав разом із військами до Сталінграда, а потім дійшов до Берліна. Троє моїх дядьків також воювали. На щастя, всі повернулися з фронту і відбудовували зруйновану фашистами - і не тільки ними - Україну. Сьогодні не час брязкати зброєю і влаштовувати паради. Це День пам’яті і пошани усіх, хто захищав свою землю, життя людей, саму ідею гуманізму", - наголосив очільник області, звертаючись до присутніх ветеранів, представників ЗСУ, молоді.

Передати землі прах 23 солдат, п’ятеро з яких ідентифіковані, вдалося завдяки пошуковцям "Спеціалізованої дослідно-наукової фірми "ПАТРІОТ".

Панахиду за полеглими відслужив церковник.

Після мітингу голова Донецької облдержадміністрації завітав до обласного госпіталю для ветеранів війни у м. Святогірськ. Він поспілкувався з ветеранами, які зараз проходять лікування в закладі, вручивши їм подарунки та матеріальну допомогу від обласної влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-