У Краматорську 9 травня розпочнеться фільмом про Путіна

У Краматорську 9 травня розпочнеться фільмом про Путіна

Укрінформ
Поруч з святковими заходами до Дня перемоги 9 травня у тимчасовому адмінцентрі Донецької області на центральній площі Миру у понеділок мешканці та гості міста зможуть долучитися до святкування Дня Європи - дня Миру та Єдності.

Про це повідомляє управління інформаційної політики та з питань преси Донецької облдержадміністрації. 

"9-те травня вважається Днем народження Європейського Союзу. Ця дата співпадає з Днем Перемоги у Другій світовій війні і не дає нам забути про спільне минуле кровопролитної війни та величезних втрат. В цей день ми відзначаємо нашу спільну перемогу в досягненні миру та добробуту, ми відзначаємо початок нового мирного життя для всієї європейської спільноти" ,- йдеться у повідомленні.

В ОДА нагадали, що 8-го травня Донеччина разом з усією Європою відзначає День пам’яті та примирення – річницю припинення військових дій у Європі, а 9-го травня – День Європи - день Миру та Єдності:  "В ці дні ми запрошуємо мешканців та гостей міста Краматорська взяти участь у вшануванні подвигу українського народу, його визначного внеску  в перемогу у Другій світовій війні. Приєднуючись до світової спільноти,  ми вшануємо загиблих у найбільшому збройному конфлікті в історії людства та висловимо повагу  усім борцям з  нацизмом".

Напередодні Донецька ОДА запросила вшанувати пам’ять героїв, які загинули під час Другої світової війни в рамках акції "Перша хвилина миру", яка пройшла 8 травня о 23:01 біля вічного вогню в сквері Героїв.

Програма запланованих заходів Дня Европи на 9 травня починається з виставлення на центральній площі Миру стендів для дитячих малюнків та презентації фільму  "Who is mr.Putin" (зала ПКіТ НКМЗ) за участі режисера Валерія Балаяна.

Потім на центральній площі міста пройдуть майстер-класи з виготовлення маків, змагання з вуличного бадмінтону, конкурс дитячого малюнку "Малюємо Україну, у якій хочемо жити", "Європа. Що ми про неї знаємо".  Опівдні розпочне роботу Фестиваль вуличної  їжі.  Серед заходів передбачається велопробіг містом, концерт духового оркестру, євроквест,конкурс-вікторина,  танцювальні та музичні флеш-моби. Також передбачається "вітання з фронту" (відеозвернення до українців). Завершиться святкування святковим оркестром за участю популярних музичних колективів України.

Поруч з цим, за підтримки Донецької ОДА, з метою увічнення пам’яті про загиблих воїнів, які у 1941-1943 роках захищали Донеччину від фашистських загарбників, 9 травня о 09.00 на Військовому Меморіалі у м. Лиман за участі голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського відбулися заходи щодо гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, а також перепоховання  останків воїнів, які загинули в період Другої світової війни.  9 травня об 11.00 очільник області також відвідає ветеранів війни, що перебувають в обласному госпіталі для ветеранів війни м. Святогірська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-