Донеччина стала першою областю із запороговими електронними закупівлями

Донеччина стала першою областю із запороговими електронними закупівлями

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про публічні закупівлі", які достроково впроваджують вже зараз систему електронних державних закупівель Prozorro в Донецькій області -  а не з 1 серпня, як в інших областях.

Про повідомляє управління інформаційної політики та з питань преси Донецької облдержадміністрації.

"Відкриті тендерні процедури стартують у регіоні вже зараз, а не з 1 серпня 2016 року, як в інших областях. Донеччина першою приєдналася до запровадження прозорих запорогових закупівель одночасно з органами центральної влади. Реалізація пілотного проекту на території Донецької області була особистою ініціативою голови облдержадміністрації Павла Жебрівського", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Верховна Рада України 25 грудня 2015 року ухвалила законопроект, що встановлює обов’язкове проведення всіх державних закупівель через систему електронних закупівель Prozorro з 1 квітня 2016 року для міністерств і великих держкомпаній і з 1 серпня 2016 року – для всіх держкомпаній і держорганів.

Згідно з Донецькою ОДА, система Prozorro працює в режимі допорогових закупівель в Донецькій області з листопада минулого року. З початку цього року 325 розпорядниками бюджетних коштів оголошено 2958 тендерів на планову суму 307,3 млн грн.  При цьому, 171 організатором закупівель завершено 584 процедури торгів на суму 24 млн грн Економія бюджетних коштів склала 3,93 млн грн або 16%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-