Хор ім. Г.Верьовки дав ювілейний концерт у Краматорську

Хор ім. Г.Верьовки дав ювілейний концерт у Краматорську

Фото
Укрінформ
У Краматорську, де зараз тимчасово розміщено обласний центр Донеччини, у середу ввечері відбувся ювілейний концерт Національного заслуженого академічного українського народного хору ім. Г.Верьовки.

Як повідомили в Донецькій ОДА, концерт пройшов з нагоди 50-ти річчя хору під керівництвом Героя України Анатолія Авдієвського.

"Сьогодні у концертній залі палацу культури і творчості НКМЗ м. Краматорськ немає вільних місць. Мешканці та гості міста із задоволенням прийшли насолодитись творами народного мистецтва", - йдеться у повідомленні.

Державний заслужений академічний український народний хор імені Григорія Верьовки був заснований 11 вересня 1943 року в щойно звільненому від фашистів Харкові. Ще гриміли бої, всюди розруха і голод, а чудовий український композитор і диригент Григорій Верьовка створив неможливе - зібрав талановитих людей і створив творчий колектив. Після смерті в 1964 році свого засновника хор імені Григорія Верьовки очолював його талановитий послідовник - Герой України, народний артист, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, голова Національної всеукраїнської музичної спілки, академік Анатолій Авдієвський.

Сьогодні в репертуарі хору понад 1000 творів, які розійшлися по світу в записах тиражами до 8 мільйонів. Колектив побував з гастролями в 97 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-