Поліція відбила

Поліція відбила "штурм" главку в Маріуполі

Фото, відео
Укрінформ
У Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області у середу пройшли масштабні навчання з протидії тероризму, у ході яких правохоронці відбили умовний штурм озброєним натовпом свого главку у Маріуполі.

Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Донецькій області.

"Режимний об’єкт штурмували понад 200 "нападників". Автоматні черги, вибухи, чорний дим – поліцейські відтворили події дворічної давнини, але цього разу нападу терористів протистояли треновані, професійні захисники, які діяли чітко та злагоджено. На те, щоб відбити штурм та ліквідувати виниклу пожежу правоохоронцям знадобилося менше години", - йдеться у повідомленні.

За легендою, понад 200 людей приходять під управління поліції під виглядом "мітингарів". Загін поліцейських зі щитами створює бар’єр, до натовпу виходить переговірник, який пропонує громадянам сформувати ініціативну групу для спілкування з керівництвом поліції. Однак, цей варіант "мітингарів" не влаштовує - озброєні штурмовики вбивають охорону та потрапляють на територію главку відразу з двох входів.

За лічені хвилини особовий склад мобілізується, вводиться в дію план "Фортеця", загін з оборони будівлі та снайперські розрахунки займають свої позиції та тримають кругову оборону. Жінки терміново евакуюються у сховище.

У цей час за командою оперативного чергового усі під’їзди до главку вже блоковані групами швидкого реагування, нарядами доданих сил поліції, аби до зони протистоянні не потрапили мирні мешканці. За сигналом тривоги на допомогу поліції прибувають бійці Нацгвардії на "Спартанах", які перекривають шляхи відходу "терористам" та надають нападникам відсіч.

У дворі будівлі відсіч нападникам надають поліцейські, які ведуть вогонь на ураження з ДОТів. Штурмові групи поліції з числа спецпризначенців під прикриттям важкої техніки за кілька хвилин "зачищають" територію, злочинців, які за вимогою поліції складають зброю, затримують та поміщують в автозак.

В ході комплексних навчань поліцейські відпрацювали варіант, коли під час штурму займається будівля главку. Пожежа швидко поширюється, але завдяки оперативному інформуванню співробітників ДСНС та чітким діям, її вдається швидко загасити та евакуювати з будівлі людей. Для тушіння пожежі рятувальники розгорнули пожежну магістраль – 10 пожежних "рукавів".

Результат відбиття штурму: поліція зупинила напад, завдавши значних втрат противнику, плани терористів зруйновано.

"Вже вдруге ми проводимо навчання такого масштабу із захоплення та звільнення будівлі главку. Майже 2 роки тому такі події розгортались у Маріупольському управлінні поліції на вул. Георгієвській, загинули правоохоронці. На той період співробітники міліції не були готові протистояти людям зі зброєю. Вони виконували свої безпосередні обов’язки – розкриття злочинів, охорона громадського правопорядку. Сьогодні поліцейські відрізняються від колишньої міліції у рази. Вони здатні зі зброєю в руках стати на захист держав", - наголосив начальник ГУНП в Донецькій області В’ячеслав Аброськін, коментуючи навчання.

Фото: Відділ комунікації ГУНП в Донецькій області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-