Британці та данці долучилися до розмінування Донбасу

Британці та данці долучилися до розмінування Донбасу

Фото
Укрінформ
З метою прискорення робіт з розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей Міністерство оборони залучило 10 груп іноземних фахівців.

Про це повідомляє прес-служба МОУ.

"На сьогодні до виконання робіт з проведення нетехнічного обстеження (перший етап гуманітарного розмінування) уже залучено 8 груп британської міжнародної організації з гуманітарного розмінування "The HALO Trust" та 2 групи данської групи розмінування, які виконують роботи в 10 адміністративних районах звільнених територій Донецької та Луганської областей", - йдеться у повідомленні.

Проводиться також робота щодо залучення до виконання заходів протимінної діяльності Швейцарського фонду протимінної діяльності та американської компанії Sterling Global Operations.

Як зазначили у відомстві, внаслідок конфлікту на Донбасі українські території зазнали значного забруднення мінами та вибухонебезпечними залишками війни. В першу чергу проводиться розмінування тих ділянок звільнених територій, що впливають на функціонування об'єктів інфраструктури та забезпечення життєдіяльності місцевого населення.

На сьогодні роботи з розмінування звільнених територій Донецької та Луганської областей здебільшого виконуються підрозділами Збройних сил України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій та Державної спеціальної служби транспорту України.

Фото: МОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-