Потяг Єднання України вже в Краматорську

Потяг Єднання України вже в Краматорську

Фото
Укрінформ
Потяг Єднання України “Труханівська Січ” прибув у п'ятницю вранці в нинішній адмінцентр Донецької області — місто Краматорськ, де перебуватиме два дні.

Пасажирів потяга урочисто зустріли на залізничному вокзалі представники місцевої влади, патріотичні мешканці, волонтерські організації та школярі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми будемо разом з вами просити Бога, щоб Господь подав нам цю єдність, щоб розумів наших ворогів, щоб дав можливість нам більше любити, а менше ненавидіти. Щоб ми виконали ті Заповіді, і Єдина Україна знову постала перед очима усіх недругів наших”, - наголосив під час церемонії зустрічі один з учасників Потяга, військовий священик, клірик храму Успіння Пресвятої Богородиці (Пирогощі) на Подолі протоієрей Іван Грицюк.

Він також передав подарунки від Святійшого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета (уродженця Донеччини): книгу про історію церкви у скарбницю міста та ще одну книгу - вокзалу м.Краматорськ.

Прямо на пероні вокзалу було прочитано коротку молитву, а також проспівано Гімн України. Окрім низки громадських та волонтерських організацій Потяг Єдності зустрічали дитячий музичний оркестр, представники Донбаського міжрегіональого центру професійної реабілітації інвалідів.

Серед пасажирів Потяга Єднання – українські митці, журналісти, волонтери, військові і громадські діячі, які проводитимуть лекції, майстер-класи, мистецькі і культурні заходи. Для жителів східних регіонів та українських бійців потяг везе численні подарунки, зокрема підготовлені школярами, майстер-класи і кінопокази з історичними лекціями, концерти та семінари.

Як зазначив отаман “Труханівської Січі”, голова всеукраїнської волонтерської організації “Коло. Медіа” Микола Бондар, учасники Потягу приїхали не стільки для того, щоб чогось учити, а більш щоб самим повчитися, “відкрити для себе Краматорськ і весь Донбас”.

Відразу після церемонії зустрічі ватаги місцевих школярів попрямували до 4 робочих вагонів потяга (2 кінотеатра, вагон "Безпека", вагон "Просвіта"). У кінотеатрах, зокрема,  діти можуть  переглянути український контент, наданий Держкіно, починаючи від мультфільмів і закінчуючи художніми фільмами. Крім того на них чекають різноманітні лекції та майстер-класи, у тому числі, з малювання писанок. За словами, М.Бондара, під час перебування Потягу Єдності у Слов'янську робочі вагони відвідали понад 100 дорослих і 300 дітей.

В цей час близько 10 команд працюватимуть у школах міста,ВНЗ та військових частинах. Зокрема, передбачені, окрім різних лекцій, майстер-класи для цивільних з інформування про мінно-вибухові предмети, домедична допомога для цивільного населення, тактична медицина та мінна безпека для військових.

Поруч з цим, організатори намагаються охопити і інші міста Донеччини, віддалені від залізничної колії. Зокрема, у п'ятницю близько 15.00 відбудеться концерт у Торецьку.

У суботу цілий день на центральній площі Краматрська відбуватимуться благодійний марафон-ярмарка, майстер-класи, концерт, а також організоване місцевою волотерською організацією “Краматорські бджілки” плетіння мегасітки для військових (близько 480 квадратних метрів).

Як повідомили у Донецькій ОДА, “Потяг Єднання України” наповнений українськими митцями: гурт “Вертеп” із Дніпропетровська, монстри року “Вій”, “От винта”, виконавці з Умані, Олег Універсал з командою, Костя Бушинський, Павлуша Нечитайло, київський гурт “Тарута", Фома з “Мандрів”, Кийко Богдан, барди, фольклорний колектив Збройних сил України.

На Донеччину “Потяг Єднання” з восьми вагонів прибув 20 квітня, наступного дня відбулися  заходи у Слов’янську. Після Краматорська потяг прибуде у Костянтинівку - 24-25 квітня, в Дружківку – 26 квітня, у Бахмут – 27 квітня, у Лиман – 28 квітня.

Мета проекта - сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, їх духовна підтримка, а також популяризація національної культури. Планується, що така акція стане постійною

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-