Відновлено права більш як 60 дітей-сиріт, які прибули з окупованих територій

Відновлено права більш як 60 дітей-сиріт, які прибули з окупованих територій

Укрінформ
У Донецькій області завдяки втручанню прокуратури поновлено права понад 60 дітей-сиріт, які прибули з окупованих територій.

Про це в п'ятницю повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«Нині, завдяки втручанню прокуратури, Краснолиманським міським судом підтверджено статуси дітей зазначених категорій і відновлені їх права на повне державне утримання з усіма пільгами, передбаченими законодавством України», - сказано в повідомленні.

У прокуратурі пояснили, що в січні 2015 року до санаторно-оздоровчого центру соціальної реабілітації «Смарагдове місто» в місті Святогірську із зони проведення Антитерористичної операції були переміщені понад 60 вихованців шкіл-інтернатів. Зокрема, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, віком від 4 до 18 років прибули з міст Торез, Сніжне, Донецька, Амвросіївка і Мар'їнка.

У зв'язку з тим, що оригінали документів, які підтверджують їх статус, залишилися на непідконтрольній українській влади території, керівництво центру звернулося до Слов'янської місцевої прокуратури по допомогу у складанні заяв до суду та щодо участі в судовому процесі про юридичне підтвердження статусу прибулих вихованців, в результаті чого статуси дітей зазначених категорій були підтверджені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-