Донеччани закликали голландців підтримати Україну на референдумі

Донеччани закликали голландців підтримати Україну на референдумі

Фото
Укрінформ
Містами Донеччини у неділю пройшла акція на підтримку євроінтеграції України та із закликом до громадян Нідерландів проголосувати на консультативному референдумі 6 квітня на підтримку Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, в нинішньому адмінцентрі Донецької області місті Краматорську акція пройшла на центральній площі Миру за участю декількох десятків активістів. 

Після короткого мітингу учасники акції, багато з яких мали національну символіку, зробили групове фото, тримаючи у руках листи папери з хештегами #Donbass_Ukraine_Europe, #Donbass_UA_EU, #Future_with_Europe.

“Ми, люди Донеччини, звертаємося до жителів Королівства Нідерландів із закликом підтримати Угоду про асоціацію між Європейським Союзом та Україною та хочемо продемонструвати свою чітку позицію на сьогоднішній акції”, - заявив один з організаторів акції, координатор ГО “Сильні громади Донеччини” Артем Вівдич.

Він наголосив, що зараз вкрай важливо донести до свідомості як євроскептиків, так і прихильників Асоціації спільну позицію саме громад Донбасу в питанні євроінтеграції. “Революція Гідності довела, що українці ціною власного життя здатні відстоювати свої принципи та прагнення жити в європейській родині. Євромайдани, які відбувалися на Донбасі, підтвердили спільність наших пріоритетів із загальноукраїнським вибором. Народ Нідерландів має зрозуміти, що у військовому конфлікті на сході України саме зараз відстоюються європейські цінності, а асоціація України з ЄС - це єдиний шлях, який обирають українці”, - зазначив Вівдич.

Аналогічні акції пройшли сьогодні також у Слов'янську, Красноармійську, Бахмуті, Торецьку, Лимані, Добропіллі, Дружківці, Костянтинівці.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня у Нідерландах пройде консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Угоду про асоціацію вже ратифікували обидві палати парламенту Нідерландів. Однак згідно з законом, що набув чинності в країні 1 липня, практично будь-який проголосований парламентаріями документ може бути винесений на референдум, якщо буде зібрано 300 тис. підписів.

Згідно із одним з останніх опитувань громадської думки, 35% голландців готові проголосувати за Угоду про асоціацію Україна-ЄС, 36% - проти. За даними дослідження, явка на референдумі може становити 42%, що значно більше від необхідних 30% для визнання референдуму таким, що відбувся. 

Результати референдуму мають консультативний характер і не є обов'язковими для виконання урядом країни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-